Aktiviteetit

Puhdas, kaunis ja hiljainen luontoympäristö, missä porot, kauriit, hirvet, ketut ja niitä pienemmät metsänelävät ylittävät kylän halki kulkevan Raanujärventien ja jättävät jälkensä puhtaalle lumikatteelle.    Joskus jopa asuinpihan lumivaipalle ilmestyy yön aikana tavanomaista isommat jäljet, jotka asiantuntija tunnistaa ilveksen jäljiksi.

Kylätoiminnan ansiosta 1980-luvulla rakennetuksi saatu valolatu ja yli kolme kilometriä valaistua kylätietä tarjoavat liikkumaan lähteville turvallisen kulkuväylän. Tielaitoksen 1970-luvulla kyläkeskukseen rakentama 1,5 kilometrin pituinen kevyen liikenteen väylä parantaa vielä omalta osaltaan tätä turvallista liikkumismahdollisuutta.

Kesäisin Meltosjärvet ja niiden ylä- ja alajuoksulla virtaava Meltosjoki sekä iso Vietosenjärvi tarjoavat kalastuksesta kiinnostuneille monipuoliset pyytömahdollisuudet.   Kevättalven auringossa on pilkkimies tai jään alle katiskoa, iskukoukkua tai verkkoa laittava tuttu näky Vietosen jäällä.

Pulkkajängän hillamättäät ja Kotavaaran, Ristivaaran, Liinaginvaaran, Pysäjupukan ja monen muun vaaran lähirinteet antavat lähes joka kesä marjastuksesta kiinnostuneille usein ämpärimitoin hillaa, mustikkaa ja puolukkaa.

Metsästyksestä innostuneille piisaa ainakin hirvi- ja jänisriistaa.   Aikaisempina vuosina Meltosjärvien kuuluisa runsas vesilintukanta on viime vuosina vähentynyt merkittävästi.   Metsälintukanta vaihtelee vuosittain niukahkosta niin runsaaseen, että metsäautoteillä joutuu varomaan varsinkin aamuisin tiellä olevia metsoja ja teeriä.

Myös Meltosjokivarressa kylälle on rakennettu laavu ja monipuolinen savottapiha kyläyhdistyksen toimesta.

Ylitornion järvikylien eläkeläiset ry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: